Vereniging

 
      

HSV Tiel in't kort

pootjes Welkom bij Honden Sport Vereniging Tiel.

Introductie
Honden Sport Vereniging Tiel, beter bekend als HSV-Tiel, is opgericht in 1974 en is aangesloten bij de Raad van Beheer. Bij HSV-Tiel leer je op een positieve en speelse manier jouw hond op te voeden. Plezier voor baas en hond staat voorop. Het instructie-team bestaat uit vrijwilligers, die allen vele jaren ervaring hebben en iedere zaterdagochtend en maandagavond voor je klaar staan om je met veel enthousiasme te helpen bij het opvoeden van je hond. Alle hondenrassen zijn welkom bij HSV-Tiel.

Pups
Vanaf het moment dat je een pup in huis hebt, meestal is de pup dan ongeveer 8 weken oud, ben je al welkom bij HSV-Tiel. Je start met puppy-cursus als de pup tussen de 8 en ongeveer 12 weken oud is. Tijdens de puppy-cursus worden niet alleen gehoorzaamheidsoefeningen geleerd, maar wordt de pup ook geconfronteerd met allerlei situaties waar de pup in het dagelijks leven mee te maken kan krijgen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de omgang tussen honden onderling en tussen baas en hond. Dit alles op een leuke en speelse manier.

Basiscursussen
Na de puppy-cursus volgt de cursussen: Jonge Honden (JH) en daarna Elementaire Gehoorzaamheid (EG). Tijdens de vervolgcursussen worden de basisoefeningen steeds verder uitgediept en wordt er o.a. veel aandacht besteed aan het meelopen zonder trekken. Voor de meeste hondenbezitters waarschijnlijk wel herkenbaar dat het niet fijn is als de hond tijdens het uitlaten en wandelen aan de riem trekt. Elke cursus wordt afgesloten met een onderlinge wedstrijd. Dan kunnen de honden en hun baasjes laten zien welke vorderingen zij hebben gemaakt en wellicht een leuke prijs winnen.

Voorbereidende sportcursus
Zodra de basis cursus Elementaire Gehoorzaamheid (EG) is afgerond kun je als cursist een keuze maken uit 2 cursussen namelijk: Voorbereiding Op Obedience (VOO) of Voorbereiding Op Agility (VOA). We hebben deze opsplitsing gemaakt, zodat cursisten al eerder een keuze kunnen maken tussen de sporten Obedience en Agility. In deze voorbereidende sportcursussen zitten zowel gehoorzaamheid-elementen als ook enkele onderdelen uit de gekozen richting. De overgang naar Obedience of Agility zal dan veel makkelijker gaan.

Obedience
Na de VOO-cursus volgen: OBB (Obedience Basis), OB1, 2 en 3. Je hond en jij hebben al veel geleerd, maar het kan nog beter. Behalve het steeds verder uitdiepen van alle basisoefeningen en de voortdurende aandacht voor het niet-trekken aan de lijn, gaat je hond nu ook leren om zonder lijn netjes naast je te lopen (volgen onder appèl). De band tussen baas en hond wordt steeds sterker. Ook wordt de hond geleerd om op commando te blijven zitten, staan en liggen terwijl je wegloopt of op afstand en zelfs uit het zicht bent (afstandsappèl). In de praktijk kan dit handig zijn en in bepaalde gevaarlijke situaties zelfs levensreddend. Vanaf deze trainingsniveaus biedt HSV-Tiel de mogelijkheid om mee te doen aan de landelijke examens van de Raad van Beheer.

Agility (behendigheid)
Na het volgen van de VOA-cursus, kun je door met de Agility-lessen. Voor zowel baas als hond een leuke uitlaatklep en pure ontspanning. Ons Agility-team is heel enthousiast en doet actief mee aan landelijke wedstrijden.

Activiteiten
HSV-Tiel is een actieve vereniging. Naast Obedience- en Agilitycursussen worden er veel andere activiteiten georganiseerd, zoals o.a. bos-/hei-/strandwandelingen, spelletjesdagen voor hond en baas, activiteitenavonden voor baas en gezin. Impressie-foto's van onze activiteiten kunt u vinden onder het kopje foto's.

Kom eens gezellig langs
Krijg je binnenkort een hond of heb je een hond? Kom dan eens een kijkje nemen op zaterdagochtend of op maandagavond bij onze vereniging om de sfeer te proeven. Je bent van harte welkom. Er is voor iedereen een geschikte cursus.

Aankomende wedstrijden

Zaterdag 23 maart 2024 is de eerstvolgende onderlinge wedstrijd.

Adres

  Oefenterrein:
  Inundatiedijk-Noord 6

  4006 PD Tiel
  Tel.: 0344 - 611807
  Correspondentieadres:
  Inundatiedijk-Noord 6
  4006 PD Tiel
  E-mail: klik op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Zaterdag 8:00 - 13:30 uur

Maandag 19:00 - 22:30 uur